Møt Pia Hvaal; akupunktør, kostholdsveileder og svangerskapsterapeut i én og samme person. / by Elisabeth Aas-Jakobsen

Alle som kjenner Bekken & Barn vet at vi er opptatt av helhetlig behandling – det å se hele mennesket og finne gode behandlingsformer på tvers av fagområder. Så da er det vel ikke så rart om vi blir litt ekstra oppglødd når vi får en terapeut som Pia med på laget.

Pia brukte ikke lang til på å forstå at det var kvinnehelse hun ville jobbe med, og graviditet og fødsel pekte seg snart ut som spesielt interessant. Ikke bare det fysiske, men det emosjonelle – å kunne bidra til å gi trygghet og mestringsfølelse fra tiden før graviditet, gjennom hele svangerskapet og fødselen, og videre etter at barnet er født.

I tillegg til å ha en offentlig godkjent bachelorgrad fra Akupunkturhøyskolen i Oslo, og utdannelse som kostholdsveileder, tok Pia derfor også tilleggsutdannelse som svangerskapsterapeut fra Doulaskolen i Oslo.
– Enkelt forklart er en doula en kvinne som hjelper andre kvinner forklarer Pia, og legger til at doulaen har fokus på å gi gravide kvinner fysisk, følelsesmessig og mental støtt før, under og etter en fødsel. Ofte involverer det også partneren.

Som akupunktør synes Pia det er flott å kunne gi trygg og effektiv behandling uten medikamenter eller bivirkninger, og hun mener behandlingen blir enda bedre med en helhetlig tilnærming i et tverrfaglig miljø.
– Her brenner vi alle for det samme – kvinner og kvinnehelse, og det er spesielt givende å kunne jobbe tverrfaglig i et miljø der vi alle jobber mot samme mål og er trygge på egen og andres kompetanse, avslu?er hun med overbevisning.

Hva kan Pia gjøre for deg?

Strever du med å bli gravid? Er du usikker, anspent og redd for å føde? Eller har du fysiske plager i forbindelse svangerskapet og ønsker behandling uten medikamenter og bivirkninger? Ta kontakt med Pia på 22 50 53 10 eller bestill time via vår online booking i dag. Pia jobber både på avd. Storo og avd. Skøyen. Eller last ned appen vår for enda enklere bestilling